Udskæringer af tekster og tal på folie

Muligheder med print

Vores up-to-date printere og plottere giver os nogle muligheder, som vi her vil se lidt nærmere på. Det drejer sig om udskæringer og/eller print på hvide, transparente og kulørte folier.

Folietekster

Udskårne bogstaver

Hvid underlæggende farve

Udskæringer

Udskårne tal, bogstaver og logoer, er når man får skåret sit logo i en indfarvet eller printet folie. Hvis du har mere end en farve i dit logo, printes det på en hvid eller gennemsigtig folie og derefter skære de enkelte elementer ud. På de enkelte udskæringer bliver der pålagt applikationstape, der gør det nemt for dig at overføre dem til den genstand/overflade de skal sidde på. 

Hvis der er tale om større udskæringer, kan det være en hjælp at påføre sæbevand til genstanden/overfladen de skal sidde på. Dette giver mulighed for at rykke emnet og fjerne evt. luftbobler. HUSK at lade applikationstapen sidde indtil klæberen på folien har fået sin fulde klæbeevne tilbage.

Udskårne bogstaver og logoer bliver brugt til/på:

  • CVR nummer og logo på firmabiler.
  • Porte, så chaufføren ved hvilken port han skal køre til f.eks port 1, port 2.
  • Logo og servicenummer på maskiner og løftevogne.
  • På postkassen med logo og adresse.
  • Reklame/åbningstider i butiksvinduet.

Vi kan lave udskårne tal, bogstaver og logoer i den størrelse, som du ønsker. Om det så er små bogstaver til en postkasse eller et firmalogo på siden af din varebil. De bliver leveret udskåret enkeltvis og kan leveres helt ned til et enkelt emne. Hvis du ønsker at hvert enkelt emne skal være forskellige, til f.eks bil 1, bil 2 osv. eller port 1 port 2 osv. kan dette også lade sig gøre.

Små detaljer

Hvis der er detaljer i dit design, som er så små at de ikke egner sig til at blive udskåret som selvstændige elementer, f.eks. et pay-off i et logo, kan man vælge at trykke designet på en gennemsigtig folie. Derefter skærer man så tæt omkring elementerne, at der præcis er nok foliemateriale tilbage til at sikre at klistermærket bliver siddende.

Det gør naturligvis, at der bliver noget overskydende folie, men da det er gennemsigtigt, bliver det næsten ikke til at se. Man kan vælge, om det kun er det område hvor pay-off elementerne sidder eller om det er hele logoet der udskæres på denne måde. 

For at trykket ikke skal blive alt for transparent og ulæseligt, kan man lægge en hvid farve under, så trykket fremstår, som var det trykt på en hvid folie.