Alt under ét tag

Repro, korrektur og kliché

Vi har samlet alle aktiviteter under samme tag, hvilket også omfatter egen reproafdeling og klichéproduktion. Vi har utallige skrifttyper at vælge imellem og når det kommer til farvekombinationer i logoer og tekster, er der rigtig mange muligheder. Selvom vi arbejder hurtigt, tager vi os altid god tid når det drejer sig om finurlige detaljer – vi elsker dem og værdsætter altid nye udfordringer.

 

Korrektur

Kliché

Repro og design

Hvis vi modtager en færdig vektoriseret/outlined fil (i acceptabel kvalitet), er der ingen reproomkostninger. Hvis ikke der findes en færdig fil, tilbyder vi gerne at lave rentegning og opsætning mod en reproudgift. Ved bestilling af tryktape i webshoppen, kan du bruge kommentarfeltet, hvis du er i tvivl angående dit filmateriale. Du vil derefter modtage et tilbud i svarmailen fra os. 

Vi designer og opsætter også gerne det hele for dig. Hvis du har brug for vores hjælp helt fra bunden, skriver du bare i kontaktfeltet eller ringer til os på +4587375544.

Hvis vi modtager følgende filformater, er det næsten altid uden reproomkostninger: 

  • Vektoriserede filer (layout): Illustrator EPS- og Ai-filer og redigerbare pdf-filer.
  • InDesign dokumenter med tilhørende filer og skrifttyper.
  • Billedfiler (jpg, tiff og psd) skal være i min. 600 dpi. Det er ikke alle layouts/billedfiler vi kan bruge. Spørg ved tvivl

Vi trykker med Pantone Solid Coated farver. Angiv gerne Pantone farven, ellers oversætter vi farverne i filen til nærmeste Pantone farve. Du får naturligvis mulighed for på korrekturen at godkende farven inden vi trykker.

Vi har valgt 22 standardfarver, men ønsker du en Pantone farve som ikke er én af vores standardfarver, vil der komme et specialfarvetillæg på for at blande den ønskede farve.

Korrektur

Hvis det er første gang du skal lave en tryktape eller der skal laves ændringer i dit nuværende tryk, laver vi en korrektur til dig. Det er en pdf fil, der viser hvordan designet på din færdige tape kommer til at se ud.

Når du godkender korrekturen, kan det enten gøres ved at underskrive korrekturen og maile den retur til os. På korrekturen skal du desuden vælge hvilken afrulningsretning du ønsker. Den mest brugte er den vi kalder A: Normal. Du kan også godkende korrekturen ved at skrive i en mail til os at du godkender korrekturen samt hvilken afrulningsretning du ønsker på tapen. 

Vær opmærksom på at en korrektur aldrig er farveægte, hverken på et print eller på en computerskærm.

Det færdige tryk vil i nogle tilfælde afvige fra korrekturen. Det gælder for bl.a. rastertryk, tryk med små og fine detaljer samt pasning.

Kliché

Når du første gang skal have lavet en tape med tryk afholdes såkaldte klichéomkostninger. Herefter er det kun hvis der ønskes ændringer i trykket, at der skal nye klicheer til.

Klicheen er en slags "stempelpude", som trykkeren bruger til at trykke farven på tapen. Den monteres på en cylinder, én per farve. Omkostningerne afhænger af antallet af anvendte farver og den anvendte trykproces (negativt tryk eller positivt tryk). 

Den mest anvendte kliché er en polymerekliché, men der findes også specielle gummiklicheer (sleeves). Polymereklicheen kan bruges til både positive og negative opgaver. Men med en polymerkliche, får de negative opgaver en tynd streg på tværs af tapen (i tapens farve), der hvor klicheen er samlet. En sleeve bliver brugt til de negative opgaver som ønskes uden denne klichésamling. Sleeves er væsentligt dyrere i forhold til polymereklicheer og leveringstiden på tapen er længere, da de produceres hos en ekstern leverandør.