Værd at vide om

Pakketape

Pakketape er blevet nærmest uundværlig i mange virksomheder. Vi bruger det til forsegling af kasser af enhver art og tænker ikke meget over, hvor stor en betydning det har og hvor meget vi rent faktisk bruger det i hverdagen.

Pakketape er ikke "bare" pakketape. Det er yderst vigtigt, at finde den helt rigtige tape til sine pakkeopgaver. Vi vil her forsøge at give dig et overblik over tapens opbygning, anvendelse og opbevaring.

Og er du egentlig klar over at du nemt, hurtigt - og billigt - kan forvandle dine kasser eller forsendelser til iøjnefaldende "reklamesøjler" ved at få trykt dit firmalogo og eventuelt tilhørende stregkode/QR kode på din tape.

Tape er jo egenligt reklame i lange baner. Så sæt dit logo på den pakketape, du alligevel bruger og skab opmærksomhed om dit brand.

 

Hvor skal tapen anvendes?

For mange er en pakketape "bare" en pakketape, men vi anbefaler at du finder den helt rigtige tape til dine pakkeopgaver. Der findes nemlig mange forskellige kvaliteter, som har hver deres fordele og ulemper. Du kan finde frem til din optimale tapetype ved at læse om tapetypernes egenskaber under Pakketape. Hvis du stadig har spørgsmål vedr. tapetype, kan du kontakte vores salgsteam på tlf +4587375537 eller via kontaktfeltet. Her kan du også bestille en prøverulle, så du kan teste tapen inden køb.

Nå du har fundet den helt rigtige tape til dine pakkeopgaver, vil du kunne lukke dine kasser med et minimalt forbrug af tape. Du undgår overforbrug, hvilket både er til fordel for miljøet, men også økonomisk. Der er både tid og penge at spare. 

 

Hvis dine kasser skal på køl/frys efter påføring, kan du bruge en hvilken som helst tape, som passer til dine behov. Det er først et problem hvis tapen skal påføres i et køle- eller fryserum. Her er en PP Naturgummi tape den eneste rigtige.

Vores PVC tape er rigtig god til flamingo isoleringskasser. Men PPHM High Tack er også en mulighed.

På kasser lavet af genbrugspap (testliner) er det en god idé at finde en tape med naturgummi klæber. Det kunne være en PP Naturgummi eller en PVC tape. Men der kan være stor variation i papkassernes opbygning. Hvis du sender en papkasse til os,  hjælper vi gerne med at teste hvilken tape der er bedst.

Det afhænger meget af hvilken overflade der er tale om. Vi anbefaler altid at man tester det på et ikke synligt sted inden brug. Kontakt os for udlevering af prøverulle på telefon 87375544 eller via kontaktfeltet.

Kender du allerede vores praktiske magnetfolie? Den efterlader ingen limrester og kan udskiftes efter behov.

Tapens opbygning

En pakketape består af en film (backing) og en klæber. De mest almindelige backings: PVC, PP og Papir bliver pålagt en af følgende limtyper: naturgummi, akrylklæber eller hot melt. 

Naturgummi (solvent) har en meget fleksibel klæbeevne og hæfter med det samme. En god problemløser.
Akryl (vandbaseret) har en god klæbeevne, men hæfter bedre efter lidt tid. God UV- og ældningsresistens.
Hot Melt er en syntetisk ekstra kraftig klæber til særlige anvendelser. F.eks i pakkemaskiner, da den er meget hurtigt hæftende. Denne lim er mindre egnet til brug i fugtige miljøer eller til fugtige papkasser. 

Folien (backing) findes også i flere varianter. Jo kraftigere folien er, desto mere holder tapen til. Både PP folien og PVC folien findes i forskellige tykkelser. Udover tykkelsen spiller selve folien også en rolle. PP folien er elastisk, hvilket PVC folien ikke er. Det gør PP folien bedre modstandsdygtig overfor stød, hvilket er optimalt i pakkemaskiner. 

Vi vil forsøge, at give et overblik over de forskellige kombinationer af backing og klæber inklusiv en lille beskrivelse af egenskaberne. 

 

PVC filmens egenskaber: Polyvinylclorid, uelastisk i længderetningen. Kan genanvendes uden problemer. Kan strækkes i bredden, ikke i længden. En hård film uden ftalater. Kan trykkes på. Fås kun med:

PVC klæberen: Naturgummibaseret.

Mange foretrækker denne tape pga. dens faste afrulningsegenskab, som gør påsætningen af tapen lettere.

PP filmens egenskaber: Polypropylene. Kan strækkes i længden, ikke i bredden. Kan trykkes på. Fås med følgende limtyper:

Naturgummi klæberen: Naturgummibaseret.

Denne klæber i forbindels med PP filmen er den perfekte kombination, hvis tapen skal påsættes i køle-/fryserum.

Acrylic klæberen: Kunstprodukt på vandbasis.

Hot Melt klæberen: Kunstprodukt, som pålægges filmen under varmepåvirkning.

Ecomask filmens egenskaber: Crepepapir. Kan rives over, altså ingen saks/kniv nødvendig. FSC mærket. Kan trykkes på. Fås med:

Naturgummi klæberen: Naturgummibaseret.

Hot Melt klæberen: Syntetisk fremstillet, som pålægges filmen under varmepåvirkning.

Opbevaring af pakketape

Vores anbefaling er, at du ikke køber pakketape hjem til mere end ca. et halvt års forbrug. Både mht. holdbarheden, men også for at du ikke står inde med en masse pakketape, som pludselig ikke passer til en eventuel ny emballage.

For optimal holdbarhed skal tapen opbevares ved rumtemperatur, helst 18-25° C. Lad tapen være i kassen så længe som overhovedet muligt, så den er beskyttet mod lys. Sørg for at rullerne ikke bliver udsat for fugt, kulde eller varme.

Hvis lagertemperaturen er under 18° C, er der større risiko for at tapen springer eller at klæberens hæfteevne forringes under afrulning. Derfor anbefales det, at rullerne ca. 24 timer inden brug opbevares ved 18-25° C, for at tapens egenskaber igen bliver optimale.

Hvis lagertemperaturen over længere tid overstiger 25 °C, kan klæberen smelte og sætte sig på siden af rullerne. Dette forringer klæberens egenskaber, da limlaget bliver tyndere. Sæt kassen et sted hvor de ikke bliver udsat for direkte varme fra solen eller anden varmekilde.   

Pakketape med eget tryk

Skab genkendelighed hos dine kunder med en unik tape.